Haren de Krant 25 jaar

Haren de Krant 25 jaar

Haren de Krant 25 jaar, een mijlpaal. En dan praat je over 25 jaar waarin veel gebeurd is.

Wat gebeurde er in het jaar waarin Haren de Krant voor het eerst verscheen? Willem Frederik Hermans overlijdt, het kabinet besluit rekeningrijden in te voeren, Ajax wint de Europacup 1 en in Haren heeft de Hortus een Chinese tuin aangelegd.

Wat gebeurde er in de afgelopen 25 jaren? Nederland wordt individualistischer, de samenleving wordt minder tolerant en we krijgen weer een koning. In Haren verdwijnt het oude raadshuis, het oude postkantoor en Haren gaat op in Groningen.

Jaren waarin ik mij ook steeds meer ben gaan realiseren dat een veranderende wereld begint bij jezelf. Jaren waarin je jezelf ook steeds meer gaat afvragen of het paradigma van het verdienen van geld in de economie het hoogste goed is. Of de focus van de 3 P’s (People, Planet, Profit) niet meer verlegd zou moeten worden van het maken van winst (Profit) naar de samenleving (People) en de omgeving, het milieu (Planet).

Een proces waar je doorheen groeit en dat je achteraf in beeld kan brengen door te reflecteren. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben. Van werkzaam zijn in de financiële wereld, naar het meer idealistischer overbrengen van mijn kennis (als docent in het Hoger Beroeps Onderwijs), naar het meest ultieme: ons bedrijf DeJongVanMal. Een bedrijf waarin we vanuit een maatschappelijk verantwoorde invalshoek naar financiële zaken van klanten kijken. Een bedrijf dat mensen helpt met hun vermogensvraagstukken. Dit doen we samen met de mensen om uiteindelijk te zorgen dat mensen zelf weer grip op hun financiën krijgen. Persoonlijk, transparant en vertrouwd.

Je ziet de wereld, Haren en jezelf veranderen. Hoe mooi kan het zijn. De constante factor hierin is Haren de Krant: informatie van, door en over Haren!

Juni 2020

Theo en Jos staan klaar om je te helpen

Liever even bellen? (Jos) 06 40 26 55 10 of (Theo) 06 40 26 33 57