Corona noodmaatregelen

Corona noodmaatregelingen

De door de overheid afgekondigde Corona maatregelen leggen het economisch verkeer voor een zeer groot deel stil. Dit zal grote impact hebben op de financiële positie van veel ondernemers. De overheid begrijpt dit en heeft een pakket noodmaatregelen aangekondigd die ondernemers die op alle mogelijke manieren worden getroffen financiële steun bieden.

Een regeling die voor veel ondernemers (enigszins) verlichting kan brengen is het verstrekken van een gift van € 4.000,-. Hiervoor is echter wel een fysieke vestiging buiten het privé adres vereist; dit betekent dat een ondernemer met kantoor aan huis hiervoor niet in aanmerking kan komen. Daarnaast wordt getoetst op SBI code, zeg maar de KvK code. Alleen door de overheid vastgestelde codes komen voor compensatie in aanmerking. De reikwijdte van deze regeling wordt voortdurend uitgebreid.

Een andere regeling voor ondernemers die hun omzet zien wegvallen is de BBZ regeling. Die verstrekt een gift op bijstandsniveau voor een periode van drie maanden. Er zal geen partner- of vermogenstoets plaatsvinden.

Ook is uitstel van betaling van belasting mogelijk. De belastingdienst heeft aangegeven soepel met verzoeken om te gaan.

Omdat de overheid nog niet goed heeft kunnen inschatten wie door de Corona maatregelen worden getroffen en hoe er gecompenseerd moet worden zijn de regelingen voortdurend in beweging. Wij helpen u graag om te bekijken of en hoe u een beroep kunt doen op één of meer van deze regelingen.

Maart 2020

Theo en Jos staan klaar om je te helpen

Liever even bellen? (Jos) 06 40 26 55 10 of (Theo) 06 40 26 33 57